Известие

Collapse
No announcement yet.

Налягане на гумите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В зависимост от размера ширина/височина/цол на гумата се определя и налягането на което трябва да се помпят гумите . Така ,че няма нищо чудно в мнението на колегата acko88 - за този размер си е нормално .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

,,,,

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
      В зависимост от размера ширина/височина/цол на гумата се определя и налягането на което трябва да се помпят гумите . Така ,че няма нищо чудно в мнението на колегата acko88 - за този размер си е нормално .
      Абе аз с над 3 бара не карам , всеки сам си решава така или иначе
      BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Интересно ми е как е нормално като на гуми с този размер от реномирана марка и скоростен индекс W, в които се загледах преди няколко дни пишеше, че макса и е 3.5...

Comment

Първоначално публикувано от hristiqn Покажи съобщение
          Щи изпопадат пломбите бе момче
          Еее всикнах,вече 4 години още златната 146-ца с белите 16-ки ги карах на 3.6-4

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          На самата гума пише максималното налягане което тя може да издържи.

Това ако не е базик (и означава 4 бара) според мен е опасно за гума с този размер.
          Иначе от около 2.0-2.2 до към 2.5-2.6 в зависимост от размера и профила е нормално според мен. За "рейсинг каране" съм гледал 2.8-2.9 но тогава наистина ще ти изпопадат пломбите
          Колега,незнам дали си виждал точно този размер как седи и как се кара примерно с 2.2 или айде 2.8,просто неможе да се кара,ако Хасвалта е като стъкло навсякаде може и да може да се кара на 2.8-3 но аз под 3.5 няма как да падна,всичко е изпробвано в деиствителност!А и нископрофилната гума е по-здрава от високата,особено ако е като моята с усилен борд.
          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Интересно ми е как е нормално като на гуми с този размер от реномирана марка и скоростен индекс W, в които се загледах преди няколко дни пишеше, че макса и е 3.5...
            Мой приятел си кара BMW 530d с 245/40/18 на 3,8 бара по цяло лято . До сега сцепена гума и джанта не е видял . А дупките във Варна не много по-различни от тия другаде .
            Нископрофилната гума колкото е по-мека толкова по-лошо , особено на големите цолове .
            Затова казвам ,че според мене acko88 си е прав като казва 4 бара .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Добре де, на гумата отстрани си пише максималното налягане за нея (обикновно в мерна единица PSI = pound per square inch). По сайтовете препоръчват минимум 10% надолу от това налягане (до към 30% надолу всъщност). 4 bar-а е равно на точно 58 psi. Елементарно е колегата да си провери какво пише на гумата за макс налягане и да каже дали е близко до 58 psi.

Comment

Спор няма , така е .
                Но освен скоростния индекс имат значение и цифрите преди него - тези които са за натоварването .
                Примерно 91W ... Като за 164 например минималният (стандартния) размер е195/60/15 91Т 6,5 J и е на 2.3 bar и колкото се сваля височината се покачва налягането .
                Просто са много фактори които играят в случая .

Comment

В прикачения файл се вижда различните налягания за определените размери за Alfa 146
                  Attached Files
                  Last edited by viperman; d.m.y г., 11:58.

Comment

Първоначално публикувано от viperman Покажи съобщение
                    В прикачения файл се вижда различните налягания за определените размери за Alfa 146
                    Колега единственото което ме притеснява е че тези данни са за пътища без дупки....

Comment

Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщение
                      Колега единственото което ме притеснява е че тези данни са за пътища без дупки....
                      Проблема ще се минимизира с по-високи гуми, а не с няколко атмосфери +

Пример: стандартен размер-185/60/14 за зимата съм съм го заменил с 176/65/14 знам, че има хора к. карат и с още по-високи.

Comment

Просто са много фактори които играят в случая .
                        Абе като я напомпаш повече отколкото гумата може да понесе и производителя и го е написал отстрани, някак си се обезмислят останалите фактори които играят... Иначе си напълно прав

Comment

..

С нормални гуми над 2.4 атмосфери не ти трябва , вече ако си с нископрофилни като нас поне 3 бара
                          BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Първоначално публикувано от viperman Покажи съобщение
                            Проблема ще се минимизира с по-високи гуми, а не с няколко атмосфери +

Пример: стандартен размер-185/60/14 за зимата съм съм го заменил с 176/65/14 знам, че има хора к. карат и с още по-високи.
                            175/65/14 не са по-високи от 185/60/14, има-няма 6мм разлика в диаметрите, което при различна износеност на гумите е пренебрежимо малко.
                            По-голям ефект ще има ако се качи на 185/65/14
                            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                              175/65/14 не са по-високи от 185/60/14, има-няма 6мм разлика в диаметрите, което при различна износеност на гумите е пренебрежимо малко.
                              По-голям ефект ще има ако се качи на 185/65/14
                              Не сам карал със 185/65/14 но ми се струва че колата ще стане много нестабилна

Comment

Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщение
                                Не сам карал със 185/65/14 но ми се струва че колата ще стане много нестабилна
                                Няма да стане нестабилна, тествано е на 146 1.6ТС
                                Но определено става с по-добра проходимост
                                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X